Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tis-inbraak.be

Alarmsysteem: soorten en prijzen

Veiligheid is belangrijk om je op je gemak te voelen en je eigendom te beschermen tegen inbraak en brand. Daarom zetten steeds meer mensen de stap naar de installatie van een alarmsysteem. Het waarschuwt jou en anderen in noodgeval en schrikt ongewenste indringers af. In dit artikel ontdek je de soorten alarmsystemen en hun prijzen.

 

Soorten alarmsystemen volgens functie

Alarmsystemen kan je onderverdelen volgens hun functie en werking. Afhankelijk van het doel van de beveiliging kan je kiezen tussen een standaard en een uitgebreid alarmsysteem:

 

1. Standaard alarmsysteem

Een standaard alarmsysteem bestaat enkel uit noodzakelijke functies: een centraal bedieningspaneel, sensoren voor de ramen en deuren en een sirene. Hiermee verwittig je jezelf van de ongewenste aanwezigheid van derden of brand.

 

2. Uitgebreid alarmsysteem

Volstaat een standaard alarmsysteem niet voor je veiligheid(sgevoel), dan kan je je alarminstallatie uitbreiden met extra functies zoals camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders als brandalarm … Ze bieden je meer zekerheid en helpen je de situatie beter in te schatten.

Met bepaalde opties kan je ook anderen een waarschuwing sturen. Zo kan je het alarm aansluiten op een alarmcentrale of communicatiekiezer. Dan krijgen hulpdiensten of door jou gekozen telefoonnummers een alarmmelding bij brand of inbraak. Met een buitensirene breng je ook de omgeving op de hoogte van de noodsituatie.

Een correcte plaatsing is van levensbelang om je veiligheid te garanderen. Een vakman adviseert je in welke alarmfuncties passen bij jouw noden en verzekert je van een optimale werking. Ontvang vrijblijvend offertes van erkende installateurs via de offertepagina.

soort alarmsysteem

 

Soorten alarmsystemen volgens werking

Ook in de werking van de alarminstallatie heb je verschillende types: een bekabeld, draadloos of hybride alarmsysteem.

 

1. Bekabeld alarmsysteem

Bij een bekabeld alarmsysteem zijn alle onderdelen van de installatie met elkaar verbonden via kabels. Dit type is zeer betrouwbaar, behalve bij een stroomonderbreking. In dat geval bestaat de kans dat het alarm niet zal werken.

Dit type alarm is relatief goedkoop en gaat lang mee. Wil je de bedrading laten wegwerken in de muur, dan zijn er breekwerken nodig en betaal je meer dan voor zichtbare bekabeling. Ook is het bij dit type alarmsysteem moeilijk om het later nog uit te breiden met extra functies. Je moet dus goed op voorhand weten welke veiligheidsmaatregelen je wil nemen.

» Prijs excl. btw en plaatsing: gemiddeld € 1.200 (standaard) – € 1.700 (uitgebreid). Ontvang offertes op maat.

 

2. Draadloos alarmsysteem

Bij een draadloos alarmsysteem zijn het geen kabels maar radiogolven die de onderdelen met elkaar verbinden. Daarom is het gemakkelijker te plaatsen dan een alarminstallatie met kabels en kan je het wel uitbreiden. Je riskeert wel storingen door apparaten met dezelfde frequentie. Je kan dit simpelweg vermijden door een dubbele frequentie voor het alarm te gebruiken.

Het systeem werkt op batterijen. Je moet deze tijdig vervangen om de werking en dus je veiligheid te garanderen. Ook wanneer je opteert voor uitbreiding, zit je goed met dit systeem.

» Prijs excl. btw en plaatsing: gemiddeld € 750 (standaard) – € 1.200 (uitgebreid). Ontvang offertes op maat.

 

3. Hybride alarmsysteem

Een hybride alarmsysteem is een combinatie van bovenstaande alarmsystemen. De beveiliging werkt vooral via kabels, maar je kan het uitbreiden met draadloze onderdelen die op batterijen werken. Zo combineer je de betrouwbaarheid van een bekabeld alarm met de mogelijkheden van een draadloze installatie. Het aantal modellen van deze alarminstallatie is wel beperkt in verhouding tot de andere alarmsystemen.

» Prijs excl. btw en plaatsing: gemiddeld € 1.000. Ontvang offertes op maat.

alarmsysteem brandalarm