Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tis-inbraak.be

Raam- en deurbeveiliging

De nieuwste generatie ramen en deuren is sterker dan ooit en beveiligt je steeds beter tegen inbraak. Ze worden dan ook uitgerust met speciale raam- of deurbeveiliging. Dankzij deze 3 handige trucjes houd je ongewenste indringers buiten:

 

Oplossing 1: Opbouwslot

Bij een opbouwslot of oplegslot wordt de cilinder in de deur of in het raam zelf bevestigd, maar de slotkast wordt erop gemonteerd aan de binnenkant. In het kozijn zit dan een gleuf (de sluitkom) om een schoot in te schuiven dat de deur of het raam vergrendelt. Dit slot wordt van buitenuit geopend met een sleutel in de cilinder en van binnenuit met een trekker of sleutel.

Inbrekers boren vaak een gaatje boort ter hoogte van de kruk om die te kantelen met een ijzerdraad of priem en zo het raam of de deur te openen. Bij een opbouwslot kan een inbreker de kruk wel nog openen, maar blijft het raam of de deur toch geblokkeerd. Inbrekers proberen soms wel om de cilinder eruit te trekken om toch binnen te komen. Dit kan je eenvoudig voorkomen met een veiligheidscilinder of een anti-kerntrekrozet, waarmee je de cilinder zelf afschermt.

» Prijs: gemiddeld € 25 – 200 (excl. btw en plaatsing)

 

Oplossing 2: Krukken met een slot

Bij een kruk met slot plaats je het sleutelgat niet in de deur of het raam, maar in de kruk. Wanneer inbrekers dan een gaatje boren, kunnen ze de kruk niet openen en blijft de deur of het raam vastzitten. In tegenstelling tot een opbouwslot is het slot mooi ingewerkt en steekt er geen deel uit je raam of deur.

» Prijs: gemiddeld € 20 – 90 (excl. btw en plaatsing)

Het voordeel van optie 1 en 2 is de goedkope prijs en dat ze gemakkelijk te monteren zijn in bestaande deuren of ramen. Om te voorkomen dat inbrekers het raam of de deur openbreken, moet het kozijn stevig genoeg zijn om weerstand te bieden. Gebruik ook rolluiken als extra raambeveiliging. Een professional verzekert je van een correcte plaatsing voor een optimale beveiliging. Ontvang gratis en snel offertes via de offerteservice.

 

Oplossing 3: Nieuwe, beveiligde ramen en deuren

Het meest zeker ben je met nieuwe beveiligde ramen en deuren. Deze zijn uitgerust met technische snufjes: dievenklauwen om te voorkomen dat boeven de schroeven uitdraaien, veiligheidsfolie om het glas samen te houden bij inslaan, gepantserde deur … Op de website ramen-deuren.be vind je een compleet overzicht van de mogelijke materialen en hun beveiligingsklasse.

Een populaire beveiliging in nieuwe deuren is een meerpuntsafsluiting. Het raam of de deur wordt dan op 3 of meer punten afgesloten (onderaan, in het midden en bovenaan). Dit slot wordt verstevigd met veiligheidsplaten, zodat de toegang niet kan opengebroken worden. Met een lange nachtschoot wordt de deur of het raam vergrendeld. Het slot kan je zelf bedienen via een cilinder of een kruk. Met een sleutel open of sluit je alle punten in één handomdraai, dus dit systeem is ook gebruiksvriendelijk.

» Prijs meerpuntsafsluiting: gemiddeld € 75 – 300 (excl. btw en plaatsing)

Ben je niet zeker welk type raam- of deurbeveiliging het best past bij jouw situatie? Een vakman geeft je hierin advies op maat en verzekert je van een correcte plaatsing met kwalitatief materiaal. Ontvang vrijblijvend offertes van specialisten via de offertepagina.

deurbeveiliging